PDF Drukuj Email


MENU WESELNE

www.BERNARDOWO.pl
Tel. 606-955-672606-955-672;
503-170-211
  • Cena - 143 zł/osoby,dzieci do lat 5 bezpłatnie, dzieci od lat 5 do 10 - 50% stawki.
  • W cenę przyjęcia wliczony jest apartament dla nowożeńców z pięknym widokiem na Jezioro Święte.
  • Dla każdego gościa  przewidziano:
  • - 4 porcje mięsa na obiad,
  • - 2 porcje mięsa na kolacje,
  • - 1 litr soków,
  • - owoce,
  • - ciasto i tort dostarcza zamawiający lub zamawia u nas za dodatkową opłatą.
  • Zapewniamy rzetelne rozliczenie przyjęcia - wszystkie pozostałe po uroczystości produkty są
  • wydawane zamawiającemu. Nie pobieramy opłaty korkowej od alkoholu zleceniodawcy.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

OBIAD:

 

  • - Rosół z makaronem,
  • - Potrawka z kurczakiem z ryżem, marchewką, groszkiem i sosem beszemelowym,
  • - Zrazik wołowy,
  • - Pieczeń z karkówki marynowana w brandy, szpikowana boczkiem i ogórkiem,
  • - Devolaile z masełkiem ziołowym,
  • - Kotlet kasztelański w złocistej panierce,
  • - Kotlet z pomidorem zapiekany serem,
  • - Roladka ze karkówki faszerowana grzybami,
  • - Kotlet schabowy w chrupiącej panierce,
  • - Grilowana pierś z kurczaka,
  • - Rolada z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami,
  • - Ziemniaki z koperkiem,
  • - Pyzy ,
  • - Frytki,
  • - Sos pieczeniowy,
  • - Surówki: z białej kapusty i buraczki z chrzanem,
  • - Kalafior, brokuły, fasolka szparagowa lub brukselka lub szparagi,
  • - Owoce.

 

 

 

 

DESER:

 

  • - Deser lodowy,

  • - Kawa, herbata,

 

 

 

 

 

 

PRZYSTAWKI:

 

  • - Półmisek rozmaitości:

        • Pasztet ,

        • Kabanosy, kiełbasa krakowska,
        • Roladka wołowo - drobiowa,
        • Rolada drobiowa z kabanosem,
        • Roladka z kurczaka z soczystą papryką
        • Szynka ze szparagami
        • Roladka z wędzonego łososia z serkiem śmietankowym
  • - Galanciki drobiowe z pomidorami i ogórkami,
  • - Tatar wołowy,

  • - Sałatka z brokuła, kalafiora, pomidora i jajka z sosem jogurtowym,

  • - Filet z morszczuka w zalewie octowej przyozdobiony rolmopsem i matiasem marynowanym

    • w majeranku i czosnku,

  • - Masło ziołowe i pieczywo.

 

 

 

 

 

 

KOLACJA:

 

  • - Barszcz czysty,

  • - Golonka po bawarsku,

  • - Golonka gotowana,

  • - Szaszłyki marynowane w wytrawnym winie i ziołach,

  • - Zapiekane udka z kurczaka,

  • - Wędliny,

  • - Bigos myśliwski,

  • - Chrzan, musztarda, ketchup,

  • - Pieczywo, masło.

 

 

 

 

 

 

TORT:

 

  • - Ciasto,

  • - Kawa, herbata,

  • - Śmietanka do kawy.

 

 

 

 

 

ŚNIADANIE:

 

  • - Flaczki bernardowskie z trawą cytrynową,

  • - Sałatka warzywna,

  • - Mięso z obiadu i kolacji na ciepło,

  • - Przystawki,

  • - Pieczywo i masło.